Mads Blom

MBL
Dansk
Historie

 

 

 

 

Jeg har været på Rysensteen siden 2009 og underviser i dansk og historie.

Min undervisning i begge fag handler i høj grad om at skabe selvreflektion hos jer som elever. 

I dansk er spørgsmålene, hvordan det kan være, at litteratur fra såvel de ældste tider som vel som helt moderne kunst kan røre os, inspirere os og forarge os, og hvad sker der med os, når vi læser den? Hvordan kan sproget give muligheder og begrænse os i forsøget på at forstå andre og formidle til andre? Og hvordan kan vi lære at navigere i et moderne medielandskab som både modtagere og som aktive deltagere?

I historie handler det om at forstå, at "historie" ikke betyder "fortid", men den dialog der forgår mellem tidligere tider og os som fortolkere idag, og vi ser på, hvordan og hvorfor denne tolkning af fortiden har forandret sig gennem tiden. Undervisningen kommer med andre ord til både at handle om "gamle dage" og nutiden.

For at kunne svare på disse spørgsmål kommer undervisningen i begge fag til at arbejde rigtig meget med metode, teorier, idehistorie for at lave en ramme, hvori vi kan forstå materialet.

Stemningen i mine timer er præget af en ambitiøs atmosfære, krav til engagement, dialog og højt humør. Dette er forventningerne til både jer og mig.

Vil man vide lidt mere, kan man tjekke min metodehjemmeside til historiefaget her.