Jan Norén

NO
Idræt
Matematik

Mit bekendtskab med Rysensteen Gymnasium startede i 2011, hvor jeg blev ansat som årsvikar, mens jeg skrev min afhandling i Idræt på KU. Dette har efterfølgende udviklet sig til fastansættelse med pædagogikum og dertilhørende en masse fantastiske oplevelser.

Først og fremmest har jeg været og er rigtig glad for at undervise eleverne på Rysensteen. Mine fag er matematik og idræt, som er fag, der deler vandene, når det kommer til elevernes interesse og nysgerrighed. Her er det min opgave at skabe nogle gode minder og erfaringer, som de unge kan tage med ud i livet. Fagligheden er selvfølgelig i centrum, men det er igennem fagligheden, at eleverne kan skabe nogle positive relationer, som kan styrke dem videre ud i verden.

De unge, som går i gymnasiet, ser sig selv som voksne, hvilket jeg sagens kan nikke genkendende til, så jeg betragter også dem som voksne på godt og ondt. Jeg føler, at eleverne og jeg kan snakke på lige fod og gennem kommunikation og fællesskab i klassen får vi skabt et rum, som inkluderer alle og ligeledes udfordrer den enkelte. Der er plads til at være social i forhold til det faglige og faglig i det sociale.

Jeg har haft æren at følge en klasse fra start til huen, hvilket for mig er en fuldstændig berigende oplevelse.